Vilosa – Growing delight

Kalanchoë en Celosia; producten waar wij blij van worden en waar wij de mensen blij mee willen maken. Growing delight, want wij telen prachtige planten. Potplanten die met hun kleuren en bijzondere vormen een lust voor het oog zijn en door hun sterke kwaliteit een makkelijk karakter hebben. Om te kunnen blijven innoveren, komt er veel kijken bij het telen van deze producten. De liefde voor de planten en het authentieke karakter van ons bedrijf, zorgt er samen met een moderne geautomatiseerde kwekerij voor dat we de allerbeste kwaliteit kunnen leveren. De klant is bij ons koning, we denken graag mee en gaan altijd klantgericht en flexibel te werk. Zo kunnen we grote retailklanten én nicheklanten met speciale wensen van dienst zijn. We worden ook wel de expert op het gebied van Kalanchoë genoemd, een titel waar we trots op zijn! Naast de focus op de allerbeste kwaliteit producten en ruime servicemogelijkheden, hebben wij het doel om de klant de keuze te geven in een uniek en breed assortiment. Zo leveren wij binnen het assortiment Kalanchoë verschillende soorten en maten, maar staan we ook bekend om onze Kalanchoë Specialties en de verschillende kleuren Celosia.

De naam Vilosa bestaat sinds 2018, toen twee bestaande familiebedrijven zich samenvoegden en er een bloeiende samenwerking ontstond. De basis: twee gedreven Kalanchoë specialisten met dezelfde visie en een diepgewortelde liefde voor het telen. Het resultaat: door gebundelde krachten een florerende samenwerking als één bedrijf. Een kwekerij met ambitie, waarin met het ambacht van vroeger en de technieken van nu de beste kwaliteit planten worden gekweekt.

Nieuws

LV Plant en Vilosa
LV Plant en Vilosa gaan strategische samenwerking aan

LV Plant en Vilosa zijn een strategische samenwerking overeengekomen waarbij vanaf 2022 de sierteeltproducten van LV Plant zullen worden verkocht door Vilosa. De sterk veranderende sierteeltmarkt, het aanvullende productpallet en de wens tot ultieme klantbeleving zijn hier de belangrijkste redenen voor.

Door deze samenwerking kunnen de huidige klanten beter worden bediend, kunnen synergievoordelen behaald worden en kan de klant een nog bredere range aan kwalitatief hoogwaardige producten afnemen. Tevens verruimen de servicemogelijkheden waardoor er nog meer maatwerk richting de klant kan worden geleverd. Komende maanden worden gebruikt om de salesafdeling hierop voor te bereiden zodat vanaf 2022 alles vlekkeloos zal verlopen.

Rene van Dop, directeur Vilosa: “De samenwerking met LV plant stelt onze klanten in staat om met de kansen van beide assortimenten te groeien.”

De kwalitatief hoogwaardige groenteplantentak van LV plant blijft hiervan gescheiden. Hierbij zal de teelt en verkoop op de huidige manier onder de vertrouwde naam LV Plant en onder leiding van Leo Valstar worden voortgezet.

Leo Valstar, directeur LV Plant: “De samenwerking met Vilosa zorgt dat het bedrijf meer specialisme en focus op de teelt van sierteeltproducten krijgt, hierdoor kunnen wij onze focus nog sterker verleggen naar het optimaliseren van de (groente)plantenproductie.”

LV Plant is gespecialiseerd in de opkweek van groenteplanten zoals tomaten-, paprika- en aubergineplanten. In de winterperiode richt LV Plant zich geheel op de opkweek van groenteplanten. Met deze specialisatie wordt de basis gelegd voor een topproduct. Met zo’n topproduct is een groenteteler klaar om een goede start van het teeltseizoen te maken. In het voorjaar en in de zomerperiode teelt LV Plant potplanten. Het assortiment potplanten bestaat uit Chrysanten, Celosia’s en bloeiende seizoensproducten. Met een toegewijd team, de modernste teelttechnieken en vakmanschap is men dagelijks bezig om een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig product af te leveren.

Vilosa is een moderne en geautomatiseerde kwekerij met drie locaties in Westland. Vilosa kweekt met het ambacht van vroeger, aangevuld met de technieken van nu, Kalanchoë in vele kleuren, vormen en typen en diverse seizoensproducten zoals Celosia, Princettia en Chrysant. De klant is koning en bij Vilosa stellen ze dan ook alles in het werk om de bestellingen optimaal te verwerken. Vilosa is ontstaan uit twee familiebedrijven en heeft als basis de kernwaarden: betrouwbaarheid, originaliteit, gedrevenheid, flexibiliteit, transparantie, innovatie en duurzaamheid. Een kwekerij met ambitie!

Vilosa: Rene van Dop                                LV Plant: Leo Valstar

Rene@vilosa.nl                                          Leo@Lvplant.nl

+31174 210 382                                        +316 20 36 32 71

Onze locaties

Drie locaties met elk hun eigen specialisme
‘s-Gravenzande

Het bedrijf aan de Laan van de Heilige Lambertus in ’s-Gravenzande is de hoofdlocatie van Vilosa. Deze locatie staat bekend om de meest moderne werkwijze door de vele automatiseringen in zowel de teelt als in de logistieke afhandeling. Het hoofdproduct op de ‘s-Gravenzandse locatie is de gevuldbloemige Kalanchoë in potmaat 10,5 cm.

Honselersdijk

De locatie aan de Nieuweweg in Honselersdijk is eveneens een moderne kwekerij. Op ambachtelijke wijze teelt Vilosa hier Kalanchoë Specialties en het seizoensproduct Celosia. Ook bijzonder: deze locatie in Honselersdijk is tevens de kraamkamer van alle noviteiten van Vilosa.

Honselersdijk

De locatie aan de Nieuweweg in Honselersdijk is eveneens een moderne kwekerij. Op ambachtelijke wijze teelt Vilosa hier Kalanchoë Specialties en het seizoensproduct Celosia. Ook bijzonder: deze locatie in Honselersdijk is tevens de kraamkamer van alle noviteiten van Vilosa.

Monster

Op de Waellandweg in Monster teelt Vilosa voornamelijk Kalanchoë in potmaat 8 cm. Op dit geautomatiseerde bedrijf worden enkelbloemige, gevuldbloemige en grootbloemige Kalanchoë geproduceerd.

Onze mensen

Een team vol personen passend bij ons ambitieuze karakter

Sales team

Loek Ammerlaan
accountmanager

T: +31 (0)6-4177 1916
loek@vilosa.nl

Fabian Noordermeer
accountmanager

T: +31 (0)174-210 385
fabian@vilosa.nl

Romy van Niel Vilosa

Romy van Niel
binnendienst

T: +31 (0)174-210 380
romy@vilosa.nl

Rick van Luijk Vilosa

Rick van Luijk
marketing

T: +31 (0)6-28 09 85 21
rick@vilosa.nl

Backoffice

Directie

Monique van Luijk
administratie

T: +31 (0)6-3025 8025
administratie@vilosa.nl

Albertine Coobs Vilosa

Albertine Coobs
personeelszaken

T: +31 (0)174-210 387
albertine@vilosa.nl

Roy Groenewegen
productieplanning

T: +31 (0)6-13 10 93 76
roy.groenewegen@vilosa.nl

Nick Groenewegen

T: +31 (0)6-1367 9749
nick@vilosa.nl

Locatie 1 –  ’s Gravenzande

Locatie 2 – Honselersdijk

Leon van Rijn
bedrijfsleider

T: +31 (0)6-2154 7712
leon@vilosa.nl

Edwin Staallekker
coördinator afzet

T: +31 (0)6-2050 1766
edwin@vilosa.nl

Roy Vijverberg
intern transport

T: +31 (0)6-3411 3050
roy.vijverberg@vilosa.nl

William van den Ende
bedrijfsleider

T: +31 (0)6-1046 6996
william@vilosa.nl

Locatie 3 – Monster

Tim van Luijk
bedrijfsleider

T: +31 (0)6-1343 0376
tim@vilosa.nl

Jaco Buitelaar
coördinator afzet

T: +31 (0)6-1358 6772
jaco@vilosa.nl

Peter van Leeuwen
teeltspecialist

T: +31 (0)6-1354 0076
peter@vilosa.nl

Duurzaamheid

Onze ambitie is hoogstaande kwaliteit potplanten te produceren, waar iedereen blij van wordt

Met iedereen doelen we niet alleen op de consument, maar ook de wereld én onze werknemers. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid nemen we daarom uiterst serieus. We wekken een deel van onze eigen energie op, waarvoor we gebruik maken van een Warmte/Kracht-koppeling. Dit draagt bij aan het verwarmen van het gewas, maar ook aan de elektriciteit voor de belichting. Ook CO2 hergebruiken we actief. De milieucertificaten die Vilosa heeft behaald, laten zien dat we duurzaamheid consistent toepassen binnen onze bedrijfsvoering en we een schoon product telen. Onze certificaten zijn:

  • MPS-ABC, een unieke milieumeetlat om de bedrijfsvoering te controleren. Vilosa is MPS-A gecertificeerd, wat betekent dat onze organisatie het meest milieuvriendelijk is.
  • MPS-GAP, dit is een certificaat speciaal voor bedrijven die aan supermarkten en retailers leveren waarmee traceerbaarheid, veiligheid en hygiëne mee aangetoond kan worden.
  • MPS-Socially Qualified, op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden zijn er ook eisen. Vilosa zorgt voor goede arbeidsomstandigheden, waardoor we ook op dit vlak gecertificeerd zijn.
  • MPS-ProductProof deelnemer, een systematiek waarbij met behulp van registratie aangetoond kan worden da bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt.
  • PlanetProof, is een keurmerk voor duurzamer geteelde producten. Vilosa voldoet aan de bovenwettelijke eisen voor schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het bedrijf en circulaire afvalverwerking en recycling. Zo zijn we ‘on the way to PlanetProof’!
  • Grasp, waaruit blijkt dat Vilosa goed werkgeverschap hanteert en voldoet aan de hoogste eisen voor welzijn, gezondheid, veiligheid en beloning van de werknemers
  • Kijk op www.volgjebloemofplant.nl voor meer informatie. Vilosa’s MPS nummer is: 802927.