Over Vilosa

Vilosa – Growing delight

Kalanchoë en Celosia; producten waar wij blij van worden en waar wij de mensen blij mee willen maken. Growing delight, want Vilosa teelt prachtige planten. Potplanten die met hun kleuren en bijzondere vormen een lust voor het oog zijn en door hun sterke kwaliteit een makkelijk karakter hebben. Om te kunnen blijven innoveren, komt er veel kijken bij het telen van deze producten. De liefde voor de planten en het authentieke karakter van de kwekers, zorgt er samen met een moderne geautomatiseerde kwekerij voor dat we klantgericht te werk gaan. Zo kunnen we grote retailklanten én nicheklanten met speciale wensen van dienst zijn. We worden de expert op het gebied van Kalanchoë genoemd. Naast de focus op de allerbeste kwaliteit producten, heeft Vilosa het doel om de klant de keuze te geven in een uniek en breed assortiment. Zo zijn er binnen het assortiment Kalanchoë verschillende soorten en maten, maar graag staan we ook bekend om onze Kalanchoë Specialties en de Celosiasoorten.

Twee familiebedrijven smelten samen tot één. Van naast elkaar opereren tot met elkaar onder één naam de toekomst in. Vilosa bestaat sinds 2018 en is tot stand gekomen door de samenwerking tussen De Veranda en Solis Plant. Twee gedreven specialisten op het gebied van Kalanchoë met hetzelfde doel en een diepgewortelde liefde voor het telen. Samen met de jarenlange ervaring van de familiebedrijven resulteert dit in het leveren van de beste kwaliteit Kalanchoë en seizoensproducten, zoals Celosia. Vanaf 2018 spreken we niet meer van twee bedrijven, maar van Vilosa. Eén bedrijf met ambitieuze plannen, met de vertrouwde drijfveren die u al van ons gewend bent.

Onze locaties

‘s-Gravenzande

Het bedrijf aan de Laan van de Heilige Lambertus in ’s-Gravenzande is de hoofdlocatie van Vilosa. Deze locatie staat bekend om de meest moderne werkwijze door de vele automatiseringen in zowel de teelt als in de logistieke afhandeling. Het hoofdproduct op de ‘s-Gravenzandse locatie is de gevuldbloemige Kalanchoë in potmaat 10,5 cm.

Honselersdijk

De locatie aan de Nieuweweg in Honselersdijk is eveneens een moderne kwekerij. Op ambachtelijke wijze teelt Vilosa hier Kalanchoë Specialties en het seizoensproduct Celosia. Ook bijzonder: deze locatie in Honselersdijk is tevens de kraamkamer van alle noviteiten van Vilosa.

Honselersdijk

De locatie aan de Nieuweweg in Honselersdijk is eveneens een moderne kwekerij. Op ambachtelijke wijze teelt Vilosa hier Kalanchoë Specialties en het seizoensproduct Celosia. Ook bijzonder: deze locatie in Honselersdijk is tevens de kraamkamer van alle noviteiten van Vilosa.

Monster

Hier op de Waellandweg in Monster teelt Vilosa voornamelijk Kalanchoë in potmaat 8 cm. Op dit geautomatiseerde bedrijf worden enkelbloemige, gevuldbloemige en grootbloemige Kalanchoë geproduceerd.

Een team vol personen passend bij het ambitieuze karakter van Vilosa

Onze mensen

Fred van Luijk
directie

T: +31 (0)174-210 382
fred@vilosa.nl

Rene van Dop
directie

T: +31 (0)174-210 382
rene@vilosa.nl

Nick Groenewegen
mede-eigenaar

T: +31 (0)6-1367 9749
nick@vilosa.nl

Gerrit van Dop
mede-eigenaar

T: +31 (0)6-2903 1023
gerrit@vilosa.nl

Monique van Luijk
administratie

T: +31 (0)6-3025 8025
administratie@vilosa.nl

Elles van Dop
administratie

T: +31 (0)6-4064 4867
elles@vilosa.nl

Loek Ammerlaan
verkoop

T: +31 (0)6-4177 1916
loek@vilosa.nl

Roy Groenewegen
verkoop

T: +31 (0)6-1310 9376
roy.groenewegen@vilosa.nl

John van der Wel
verkoop – marketing

T: +31 (0)6-3034 3790
john@vilosa.nl

Ilone Zwinkels
verkoop – marketing

T: +31 (0)6-8184 7728
ilone@vilosa.nl

Leon van Rijn
bedrijfsleider

T: +31 (0)6-2154 7712
leon@vilosa.nl

Edwin Staallekker
coördinator afzet

T: +31 (0)6-2050 1766
edwin@vilosa.nl

Ilona Jonusauska
teamleider

verwerking@vilosa.nl

Roy Vijverberg
intern transport

T: +31 (0)6-3411 3050
roy.vijverberg@vilosa.nl

William van den Ende
bedrijfsleider

T: +31 (0)6-1046 6996
william@vilosa.nl

Jaco Buitelaar
coördinator afzet

T: +31 (0)6-1358 6772
jaco@vilosa.nl

Tim van Luijk
bedrijfsleider

T: +31 (0)6-1373 0376
tim@vilosa.nl

Peter van Leeuwen
teeltspecialist

T: +31 (0)6-1354 0076
peter@vilosa.nl

Duurzaamheid

Vilosa heeft de ambitie om hoogstaande kwaliteit potplanten te produceren, waar iedereen blij van wordt.

Met iedereen doelen we niet alleen op de consument, maar ook de wereld en onze werknemers. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid nemen we daarom uiterst serieus. We wekken een deel van onze eigen energie op, waarvoor we gebruik maken van een Warmte/Kracht-koppeling. Dit draagt bij aan het verwarmen van het gewas, maar ook aan de elektriciteit voor de belichting. Ook CO2 hergebruiken we actief. De milieucertificaten die Vilosa heeft behaald, laten zien dat we duurzaamheid consistent toepassen binnen onze bedrijfsvoering en we een schoon product telen. Onze certificaten zijn:

  • MPS-ABC, een unieke milieumeetlat om de bedrijfsvoering te controleren. Vilosa is MPS-A gecertificeerd, wat betekent dat onze organisatie het meest milieuvriendelijk is.
  • MPS-GAP, dit is een certificaat speciaal voor bedrijven die aan supermarkten en retailers leveren waarmee traceerbaarheid, veiligheid en hygiëne mee aangetoond kan worden.
  • MPS-Socially Qualified, op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden zijn er ook eisen. Vilosa zorgt voor goede arbeidsomstandigheden, waardoor we ook op dit vlak gecertificeerd zijn.
  • MPS-ProductProof deelnemer, een systematiek waarbij met behulp van registratie aangetoond kan worden da bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt.
  • PlanetProof, is een keurmerk voor duurzamer geteelde producten. Vilosa voldoet aan de bovenwettelijke eisen voor schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het bedrijf en circulaire afvalverwerking en recyclcing. Zo zijn we ‘on the way to PlanetProof’!
  • Kijk op www.volgjebloemofplant.nl voor meer informatie. Vilosa’s MPS nummer is: 802927.