Kalanchoë Mozaic

Één heel bijzondere eigenschap

Deze kalanchoë kan van kleur veranderen. Yes, dat hoor je goed: jij bepaalt welke kleur de bloemen krijgen! De bloemen veranderen van kleur onder invloed van temperatuur en licht. Binnen of buiten; precies dezelfde plant, maar een heel andere uitstraling. Welke kleur kies jij?

Kalanchoe Mozaic by Vilosa
Mozaic color changing kalanchoe indoor outdoor Vilosa
Mozaic color changing kalanchoe indoor outdoor Vilosa

Verzorgingstips

Kalanchoë Mozaic bezit alle sterke eigenschappen van de gewone kalanchoë en is dus zeker niet veeleisend, ook niet wat betreft haar standplaats. Het hele jaar door kan de kalanchoë binnen staan, maar zodra de nachtvorst over is kan kalanchoë Mozaic ook buiten worden geplaatst.

De kleurverandering vindt plaats onder invloed van temperatuur en licht. Met een lagere temperatuur en veel licht (buiten) worden de kleuren intenser, hogere temperaturen en minder licht (binnen) zorgen voor lichtere kleuren.

Zowel buiten als binnen houdt kalanchoë Mozaic van een lichte standplaats, direct zonlicht is daarbij geen probleem. Geef de kalanchoë Mozaic niet te veel water! Eens in de twee weken is genoeg, maar houdt de grond in de gaten of het nodig is. Heeft het hard geregend en staat de kalanchoe buiten? Zorg dat er geen water in de pot blijft staan, dan gaan de wortels rotten. De uitgebloeide bloemetjes kun je het beste laten zitten, zodat de nieuwe bloemknoppen niet beschadigen.

Gebruik de verzorgingstips en sfeerfoto’s van kalanchoë Mozaic voor de opmaak van uw flyer!

Sfeerfoto’s